Poedercoaten

MEER DAN 20 JAAR ERVARING MET ALLE MERKEN
 • ONTLAKKEN

 • STRALEN

 • POEDEREN

 • ACRYLAAT LAAG

 • NATLAK

 • DE-MONTAGE

POEDERCOATEN

Wij geloven sterk dat velgen de essentie van een auto vormen. Tegelijkertijd hebben velgen ook de kracht om het voertuig minder te maken.

Velgenschade

OOGT & VOELT ALS NIEUW

Velgen die beschadigd zijn onder een prachtige auto, hebben hetzelfde effect als versleten schoenen onder een nieuwe outfit. Bovendien is kleur van groot belang. Als u geen geschikte kleur kunt vinden die bij de uitstraling van uw auto past, bieden wij de optie om ze in elke gewenste kleur te laten poedercoaten. Hierdoor krijgen ze niet alleen een goede corrosiebescherming en weerbestendigheid, maar ze worden ook naadloos geïntegreerd in de algehele uitstraling van uw auto.

 • HAAL &

  BRENGSERVICE

 • SNELLE

  LEVERTIJDEN

 • GRATIS

  DE-MONTAGE

 • FABRIEKS ORIGINEEL

  RESULTAAT

Mogelijkheden

Bij ons is het mogelijk om zowel beschadigde als nieuwe velgen te laten poedercoaten.

 • Richten
 • CNC Diamond draaien
 • Poedercoaten
 • Spuiten ( Kleuren )
 • Totale velgreparatie
POEDERCOATEN VAN BESCHADIGDE VELGEN

Heeft u per ongeluk een stoeprand geraakt en zijn uw velgen beschadigd? Denkt u misschien dat ze niet meer te herstellen zijn? Dan vergist u zich. Iedere velg kan namelijk gerepareerd worden. Na de reparatie is er geen spoor meer te zien van de oorspronkelijke beschadiging.

U heeft daarna direct de optie om uw velgen te laten coaten in een kleur naar keuze. De keuze is hierbij vrijwel onbeperkt: van klassiek zwart en helder wit tot schitterend parelmoer en glanzend metallic goud. Ook als uw velgen nog in goede staat zijn, kunt u uiteraard kiezen voor een nieuwe kleur met behulp van het coaten.

Velg voor renovatieVelg na renovatie
NEEM EEN KIJKJE IN ONZE SHOWROOM
Velgenschade showroom
Velgenschade showroom
Velgenschade showroom
Velgenschade showroom
Velgenschade showroom
Velgenschade showroom
Velgenschade showroom
Velgenschade showroom
VELGEN POEDERCOATEN, WAT IS HET PROCES?

Vóór het poedercoaten van uw velgen is het cruciaal om te kiezen welke kleur u wenst. Poedercoatings zijn beschikbaar in een beperkt scala aan kleuren. In tegenstelling hiermee is natlak verkrijgbaar in vrijwel elke kleur en afwerking, zoals metallic of zelfs goud.

Nadat u de gewenste kleur voor uw velgen heeft gekozen, dient u te bepalen welke afwerking u prefereert. Voor alle velgen bieden we matte, semi-gloss en hoogglans afwerkingen.

Dankzij onze handige haal- en brengservice kunnen we uw velgen direct op locatie ophalen. U heeft ook de mogelijkheid om de velgen zelf langs te brengen, waarbij u de banden er gewoon om kunt laten zitten.

Voor een grondige behandeling van uw velg, verwijderen we eerst de banden voordat we beginnen met het proces.

Eventuele onregelmatigheden en vuilresten op uw velg kunnen een negatieve invloed hebben op de behandeling. Om die reden reinigen en ontvetten we de velg zorgvuldig voordat we de verdere behandeling uitvoeren.

In tegenstelling tot bijna al onze concurrenten, kiezen wij ervoor om de velgen gedurende 72 uur te laten weken in een ontlakbad, waardoor de meeste lak op een efficiënte wijze wordt verwijderd. Hierdoor is het vermijden van het gebruik van grof zandstralen mogelijk, waardoor de conditie van de velg intact blijft. Hierdoor ontstaan er geen deukjes of onregelmatigheden op uw velg.

Nadat de velg 72 uur in het ontlakbad is geweekt, ondergaat deze een zachte straalbehandeling om eventuele overgebleven lakresten te verwijderen.

Indien uw velg beschadigd is, is het noodzakelijk om deze in een optimale staat te herstellen. Dit wordt bereikt door de velg te schuren, eventuele gaten, deuken en oneffenheden op te vullen, en indien nodig aanvullende delen aan de velg toe te voegen door middel van lassen.

Na het schuren, opvullen en lassen bevindt de velg zich bijna in zijn oorspronkelijke staat. Nu is het tijd om de velg te coaten. Voordat we hieraan beginnen, passen we eerst een poedercoating primer toe om een optimale hechting van de coating te garanderen.

Voor een natlak afwerking: Indien u een specifieke kleur wenst die niet beschikbaar is in poedercoating, brengen we een natlak primer aan.

Nadat de primer is gedroogd, gebruiken we een verfpistool om de kleur op de velg aan te brengen.

Bij natlak afwerking moeten we de velg eerst ontgassen en laten afkoelen.

Voor de eindafwerking heeft u de keuze uit mat, semi-gloss en hoogglans. Bij de keuze voor hoogglans passen we een acrylaat poedercoating toe. Dit is de meest duurzame poedercoatingafwerking op de markt, die wordt uitgehard door verhitting in een speciale oven.

Na de eventuele laatste poedercoating worden de banden gemonteerd, grondig geïnspecteerd en uitgebalanceerd. Deze stap is bedoeld om trillingen tijdens het rijden te vermijden en een soepele rijervaring te garanderen.