Kromme velg

MEER DAN 20 JAAR ERVARING MET ALLE MERKEN

Hoe ontstaat een kromme velg?

Een kromme velg ontstaat doordat er een deuk in de velg wordt gereden. Dit kan komen doordat de velg met een hoge snelheid in aanraking komt met een drempel, stoeprand of een kuil. De druk die dan ontstaat op de velg is te veel waardoor deze krom wordt. Het is niet gevaarlijk om met een kromme velg te rijden, echter is het wel aan te raden om deze zo snel te laten repareren.

Kromme velgen
Kromme velgen
Voor:
Kromme velgen
Na:

Hoe herken ik een kromme velg?

Niet altijd heeft u door dat u een kromme velg heeft gereden. Daarnaast is het ook niet altijd direct zichtbaar. Echter is het vaak wel goed te merken wanneer u aan het rijden bent in de auto. Dit is te merken aan de hand van de volgende kenmerken:

– Trilling in het stuur;
– Trilling in de stoel;
– Hobbelen van de auto;
– Wanneer er langzaam wordt gereden draait het stuur vanzelf;
– De auto slingert.

Het te lang door rijden met een kromme velg heeft nadelige gevolgen voor uw auto. De banden zullen op een verkeerde manier afslijten waardoor zelfs na reparatie de trillingen nog te voelen zijn in de auto. Het is daarom verstandig om de velg zo snel mogelijk te laten richten.

Wij kunnen uw kromme of gedeukte velg gemakkelijk weer in goede staat krijgen.

De kosten voor een kromme velg repareren

Afhankelijk van hoe krom de velg is kan een prijs worden bepaald wat de kosten worden voor het repareren hiervan. De schade wordt vooraf altijd eerst bekeken voordat er een prijs bepaald wordt. Bent u benieuwd naar de kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Kromme velgen

Stoeprandschade herstellen bij Velgenschade

Stoeprandschade herstellen bij Velgenschade gebeurt vakkundig en snel. Afhankelijk van de schade kan het binnen 1-3 werkdagen gerepareerd worden. Door de velg achter te laten bij onze werkruimte in Dordrecht kunnen wij de schade voor u herstellen.

Wanneer u meer wilt weten over de stoeprandschade of juist een andere dienst bij ons kunt u contact met ons opnemen. Wij voorzien u graag van alle informatie. Daarnaast is het altijd mogelijk om vrijblijvend een offerte op te vragen voor stoeprandschade.